ČlaniTekmeLepa zmaga Velike Nedelje na derbiju

15. marca, 2022

AJDOVŠČINA – VELIKA NEDELJA 21 : 27 (7 : 15)

 

 

Velika Nedelja: Mesarec 1 (12 obramb); Kosi 1, Munda 6, Kovačec 6, Niedorfer 4, Toplak 4, Torič, Sovič 1, Borko 1 (1), Kralj 2 (1). Trener: Uroš Krstič

 

 

Sedemmetrovke: Ajdovščina 3/3; V. Nedelja 2/2.

Izključitve: Ajdovščina 8; V. Nedelja 14 minut.

 

 

 

Tretjeligaški derbi vodilnih ekip v Ajdovščini so “pokvarili” rokometaši Velike Nedelje, ki so z odlično igro popolnoma nadigrali gostitelje. Domači so pred prazno dvorano (le 80 gledalcev) dvakrat povedli (1 : 0 , 2 : 1). Sledile so odlične minute Velike Nedelje, ki kar deset minut ni prejela zadetka, a ob tem zapravila nekaj lepih priložnosti v napadu za še višjo prednost od le enega zadetka (3 : 4). Tudi v nadaljevanju ista zgodba. Obramba Velike Nedelje odlična, nekaj lahkih golov iz protinapada in prednost v prid Prlekov je le rasla. Na golu je svoje dodal še Ian Mesarec, ki je branil žoge v najpomembnejših trenutkih. Zaključek 1. polčasa je z izidom 4 : 0 pripadel Veliki Nedelji in do odmora je prednost Zelenih narasla že na +8 (7 : 15). Začetek 2. polčasa je popolnoma pripadel gostom, ki so v 40. minuti že povedli za deset zadetkov (10 : 20). Zmagovalec je bil odločen in sledilo je “dolgočasnih” dvajset minut tekme, kjer je Ajdovcem uspelo ublažiti boleč poraz. Na žalost se je pet minut pred koncem poškodoval Aljoša Munda (zlom roke) in je najbrž že končal z letošnjo sezono. To je bila trinajsta zaporedna zmaga Velike Nedelje, ki suvereno vodi v tretjeligaški konkurenci. V četrtek 17. marca ob 18.50 uri k Veliki Nedelji prihaja ptujska Drava.

 

 

 

IZJAVA:

Peter Zorec (kapetan Velike Nedelje):” Z odlično igro v obrambi smo popolnoma nadigrali Ajdovščino in več kot zasluženo dobili derbi. Žal mi je za Aljoša Munda, ki je staknil poškodbo roke in je za nas eden najpomembnejših členov. Obljubim kot kapetan, da bomo preostali fantje v naslednjih tekmah še bolj stisnili in ga poskušali v čim večje meri nadomestiti. Z srčno igro, ki nas krasi v tem prvenstvu nam to lahko uspe”.

 

 

 

Copyright © 2021 RK Velika Nedelja | Izdelava Studio Alfa.