ČlaniTekmeVelika Nedelja do zmage nad Ptujem v 2. polčasu

18. marca, 2022

VELIKA NEDELJA – DRAVA PTUJ 25 : 18 (11 : 11)

 

 

Velika Nedelja: D. Kovačec, Firšt Šeruga (11 obramb – 1 x7m); Zorec 2, Kosi 6, Toplak 5 (3), Torič, Borko 3, Kralj 3, Niedorfer 6 (1). Trener: Uroš Krstič

Drava Ptuj: Rkman (6 obramb – 1x7m), Bedenik (2 obrambi); Pogelšek 4 (1), Korez 2, Bukvič 2, Geč, Gubeljak 2, Bezjak 1, Vasič Krajnc 6 (3), Čuš 1. Trener: Mitja Žuran

Sedemmetrovke: Velika Nedelja 5/4; Drava Ptuj 5/4.

Izključitve: Velika Nedelja 6; Drava Ptuj 8 minut.

 

 

Na sosedskem tretjeligaškem derbiju sta obe ekipi skupaj komaj sestavili 19 igralcev. Pri domačih je zaradi reprezentančne akcije kadetov manjkal vratar Ian Mesarec, Aljoša Munda in Ognjen Savković imata zlomljeni roki, Enej Kovačec je pred tekmo zbolel, zaradi študijskih obveznosti je manjkal Niko Sovič. Gostitelji so v 1. polčasu prikazali svojo najslabšo igro v tem prvenstvu. V obrambi je še igra bila solidna, v napadu pa kup tehničnih napak in zgrešenih čistih metov. Da o zapravljenih protinapadih domačih gostiteljev sploh ne govorimo. Tako sta ekipi na odmor odšli poravnani (11 : 11). V 2. polčasu je Velika Nedelja za odtenek popravila svojo igro, gostom so začele pešati moči in naleteli so na težave v napadu. Obramba gostiteljev je postajala vse bolj čvrsta in Velika Nedelja je uša na prednost šestih golov (20 : 14). Z lastnimi napakami so Zeleni znova vrnili v igro Dravo (20 : 17) in sledila je minuta odmora domače klopi v 50. minuti. Ta je obrodila sadove in Veliki Nedelji je v zadnjih desetih minutah uspel delni izid 5 : 1 (25 : 18). To je bila štirinajsta zaporedna zmaga Velike Nedelje, ki suvereno vodi v 2. ligi in je na dobri poti k uvrstitvi v ligo višje.

 

IZJAVA:

Žan Toplak (Velika Nedelja):” Tekma za čimprejšnjo pozabo. Edino, kar šteje sta dve osvojeni točki in štirinajsta zaporedna zmaga. Smo ekipa, ki se nam pozna odsotnost vsakega igralca, kaj šele petih igralcev. Edina svetla točka je bila igra v obrambi, v napadu pa vsi v krču in negotovi. Pred nami je osem tekem. Dve v rednem delu in šest v play offu. Na razpolago je še šestnajst točk, vendar menim, da smo si priigrali dovolj veliko zalogo točk za osvojitev prvaka v tretji ligi.”

 

Davorin Kovačec (pomočnik trenerja):” Vesel sem zmage do katere pot glede na vse naše težave ni bila lahka. Drava je bila trd oreh, predvsem v 1. polčasu, ko je bila boljša od nas. V 2. polčasu smo odigrali bistveno boljše in ga dobili z sedmimi goli prednosti (14 : 7). To je zadostovalo za novo zmago. V Kočevje bomo odpotovali z bistveno močnejšo ekipo in verjamem, da tudi tam lahko ujamemo nove točke”.

 

Copyright © 2021 RK Velika Nedelja | Izdelava Studio Alfa.