ČlaniTekmePetnajsta zaporedna zmaga

29. marca, 2022

KOČEVJE – VELIKA NEDELJA 23 : 30 (15 : 17)

 

Velika Nedelja: Mesarec (9 obramb), Firšt Šeruga (8 obramb); Zorec 3, Kosi, Kovačec 6, Toplak 4, Torič 1 (1), Sovič 2, Borko 7 (2), Kralj 2, Niedorfer 5. Trenerja: Uroš Krstič in Davorin Kovačec

Sedemmetrovke: Kočevje 2/2; Velika Nedelja 3/3.

Izključitve: Kočevje 2; Velika Nedelja 12 minut.

 

 

Velika Nedelja je tudi na težkem gostovanju v Kočevju zabeležila zmago, kljub izostanku ene glavne gonilne sile poškodovanega Aljoše Munde. Domačini, ki lovijo četrto mesto, katero vodi v play off, niso vodili niti enkrat. Od samega začetka tekme so za gol ali dva vodili gostje. Rezultat je bil zadnjič izenačen na 8 : 8, nato pa vse boljša igra Zelenih. V petih šestih primerih so gostje v 1. polčasu kljub dobri igri v obrambi prejeli zadetek na uro. V 2. polčasu so v obrambi zaigrali še bolje, golov na uro več niso prejemali, v golu pa je odlično branil Ian Mesarec. Slednji je v 2. polčasu zamenjal Žana Firšta Šerugo, ki je prav tako v 1. polčasu svojo nalogo opravil odlično. V napadu je Velika Nedelja igrala strpno ter zbrano in tehničnih napak je bilo izjemno malo. Najvišja prednost v prid gostov je že znašala devet zadetkov (21 : 30). To je bila že petnajsta zaporedna zmaga Velike Nedelje, ki je vse bližje, da tudi teoretično postane prvak v tretjeligaški karavani. V soboto 2. marca k Veliki Nedelji prihaja četrtouvrščena ekipa rednega dela prvenstva. Odgovor kdo bo četrti bo dala sreda, ko se bosta v neposrednem dvoboju pomerili ekipi Nove Gorice ter Kočevja.

 

 

Izjavi:

Enej Kovačec (Velika Nedelja):” Zelo smo veseli lepe zmage nad zelo talentirano ekipo Kočevja. Odlično smo znova odigrali v obrambi in to je tudi glavni ključ naših zmag v tem prvenstvu. Prav vsi igralci z užitkom igramo obrambo in ta nam prinaša lepe rezultate. V napadu pa si tudi privoščimo malo napak. Serijo zmag želimo nadaljevati tudi v naslednjem krogu, ko bomo domačini Novi Gorici ali Kočevju. Sam bi si bolj želel za nasprotnika Novo Gorico”.

 

 

Copyright © 2021 RK Velika Nedelja | Izdelava Studio Alfa.