ČlaniTekmePrvoligaš pri Veliki Nedelji skozi šivankino uho

10. februarja, 2022

VELIKA NEDELJA – LJUBLJANA 24 : 26 (12 : 15)

ROKOMET, Pokal Slovenije 1/8 finala:

 

 

  1. Nedelja: Firšt Šeruga (14 obramb – 1 x 7m); Zorec, Kosi, Munda 8 (3), Pungartnik 2, Kovačec 3, Kralj, Toplak 2, Torič, Sovič 3, Borko 4 (2), Savković 1, Niedorfer 1. Trenerja: Uroš Krstič in Davorin Kovačec

Ljubljana: Rebevšek (4 obrambe), Gaberc (4 obrambe); V. Lukman 2, Jaklič, Novak, Pintar 4, Makivić 3, Križaj 2, Batagelj 5, J. Lukman 3 (2), Brulec 2, Kolmančič 1, Leskovar 2, Tomšič 2, Kljuničanin. Trener: Roman Šimon

Sedemmetrovke: V. Nedelja 6/5; Ljubljana 3/2.

Izključitve: V. Nedelja 12; Ljubljana 8 minut.

Igralec tekme: Blaž Pintar (Ljubljana).

 

 

V sredo 9. februarja so na sporedu bile tekme 1/8 finala Pokala Slovenije. Po pričakovanjih je bila ena najzanimivejših tekem odigrana pri Veliki Nedelji, čeprav sta se srečala tretjeligaš proti prvoligašu. Prvi polčas so za tri zadetke (12 : 15) dobili gostje, ki so izkoristili nekoliko slabšo igro Velike Nedelje v obrambi. Obenem so Zeleni zapravili skoraj vse priložnosti, sicer redke, za doseganje lahkih zadetkov iz protinapadov. Na začetku 2. polčasa nekaj napak domačinov, tudi zapravljena sedemmetrovka, in prvoligaš je ne kriv ne dolžen najprej povedel za pet (12 : 17), v 38. minuti pa že za šest zadetkov (14 : 20). Nato pa izjemna zadnja tretjina tretjeligaša, ki je popolnoma nadigral nasprotnika. V 54. minuti je lepo polna dvorana pri Veliki Nedelji za hip obnemela, ko je sam pred golmana Rebevška stekel Borko ter zadel za izenačenje (22 : 22). Ljubljana je napadala z igralcem več in ponovno izgubila žogo. Domačinom se je za hip ponudila priložnost za izpeljavo protinapada, a je podaja Toplaka proti Soviču končala v rokah Ljubljančanov. V dramatičnem zaključku so zmagovalca odločile izkušnje oz. neizkušnje mlade domače ekipe. Pintar je dosegel zmagoviti zadetek (24 : 26) na šesto podajo, kjer je precej slabo reagirala sicer v 2. polčasu odlična obramba Velike Nedelje.

 

 

IZJAVI:

Žan Firšt Šeruga:” Čestitke Ljubljani za zmago in napredovanje. Tekma je bila odlična za gledalce, pa tudi mi igralci smo si kljub porazu nabrali novih prepotrebnih izkušenj. Pohvalil bi še publiko, ki je bila danes naš osmi igralec in igralci si želimo takšnega pozitivnega vzdušja tudi v prihodnje. Ob polni dvorani igraš samo bolje in še enkrat hvala gledalcem. ”

 

 

Vid Lukman:” Lepo se je bilo vrniti v domači kraj in zaigrati v izjemnem vzdušju. Prava rokometna predstava, ki je morala prisotne navdušiti. Zelo borbena in čvrsta, na koncu tudi zelo dramatična tekma. Menim, da so na koncu odločile naše izkušnje oz. neizkušnje mlade velikonedeljske ekipe, katero pa bi ob tej priložnosti pohvalil za igro. Zdaj mi je vse jasno zakaj imajo vse zmage v 2. ligi in so vodilni na lestvici. Mi imamo določene težave, ki so se videle tudi na tekmi proti Veliki Nedelji. Te moramo čimprej odpraviti, če si želimo priboriti obstanek v NLB ligi”.

 

 

 

Copyright © 2021 RK Velika Nedelja | Izdelava Studio Alfa.