ČlaniSplošnoTekmeUspešni na prvi domači tekmi

7. maja, 2021

ROKOMET, 2. DRL, 4. krog:

VELIKA NEDELJA – KOČEVJE 30 : 22 (14 : 11)

Velika Nedelja: D. Kovačec (4 obrambe), Firšt Šeruga (5 obramb); Zorec 2, Kosi, Borko 1, Munda 4, Kovačec 8 (2), Bombek 1, Voljč 2, Toplak 4, Sovič 1, Lukman 5 (1), Fergola 2. Trenerja: Uroš Krstič in Davorin Kovačec

Sedemmetrovke: Velika Nedelja 3/3; Kočevje 4/4.

Izključitve: Velika Nedelja 16; Kočevje 14 minut.

Igralec tekme: Enej Kovačec (Velika Nedelja).

 

Velika Nedelja je na tretji tekmi letošnjega državnega prvenstva dosegla tretjo zmago in ostaja pri popolnem izkupičku. Težje od pričakovanega in težje kot kaže končen rezultat je padlo Kočevje. V prvih petnajstih minutah igre gostiteljem ni šlo nič od rok. Ne igra v napadu in ne igra v obrambi. Kočevje je v 15. minuti povedlo za tri zadetke (5 : 8). Šest minut brez prejetega zadetka so Zeleni kronali z delnim izidom 4 : 0 in prevzemom vodstva z 9 : 8. Od tu naprej prednosti Velika Nedelja ni več izpustila iz svojih rok. Po zaslugi treh obramb v zaključku 1. polčasa veterana Davorina Kovačeca (šele v 25. minuti prva velikonedeljskih vratarjev) je domačinom uspelo dobiti prvi del tekme s tremi goli prednosti (14 : 11). Kočevje je držalo stik z nasprotnikom do 45. minute (20 : 18), nato pa je Velika Nedelja prestavila prestavo višje, na golu se je prebudil Žan Firšt Šeruga in z delnim izidom 9 : 2 ušla na +9 (29 : 20). V soboto 8. maja ob 19.00 uri je pred Veliko Nedeljo zahtevno gostovanje v Hrpeljah pri Jadranu, ki ima na treh tekmah izkupiček dveh zmag ter enega poraza.

 

IZJAVI:

Aljoša Munda (Velika Nedelja): ” Za nami je zelo težka tekma, saj se je Kočevje pokazalo kot zelo žilav nasprotnik. V obrambi so igrali zelo dobro, so me presenetili, vendar mislim, da smo na koncu prišli do zaslužene zmage. Od 15. minute dalje smo zaigrali v obrambi kot znamo in posledično s tem je steklo tudi v napadu, kjer smo dosegli nekaj lahkih zadetkov in se veselili pomembne zmage. Zdaj je pred nami tekma z Jadranom. Gre za neugodno ekipo in čaka nas težka naloga. Če odigramo kot znamo lahko pridemo do četrte zaporedne zmage.

Jaka Fotivec (Kočevje): ” Pri nas je to že stari problem, da 1. polčas odigramo dobro, 2. polčas pa slabo. Menim, da smo zelo nadležna ekipa, ki lahko premaga vsakega, žal se nam danes proti zelo kvalitetnem nasprotniku ni izšlo.

Copyright © 2021 RK Velika Nedelja | Izdelava Studio Alfa.