ČlaniSplošnoTekmeZgrešeni zicerji preprečili peto zmago

13. maja, 2021

ROKOMET, 2. DRL, zaostala tekma 2. kroga:

 

VELIKA NEDELJA – MOŠKANJCI GORIŠNICA 23 : 25 (13 : 10)

Velika Nedelja: Firšt Šeruga (15 obramb), D. Kovačec; Zorec, Kosi, Borko 1 (1), Munda 1, Lorenčič, E. Kovačec 5, Bombek, Voljč 2, Toplak 2, Sovič 2, Lukman 6 (1), Fergola 4. Trenerja: Uroš Krstič in Davorin Kovačec

Moškanjci Gorišnica: Žuran, Ranfl (21 obramb); Tement 5 (2), Šandor 9 (2), Bedrač 3, M. Geč 1, Ozmec 1, N. Geč, Kolarič, Sok 3 (1), Bedrač 2, Leben 1. Trener: Siniša Radujković

Sedemmetrovke: Velika Nedelja 3/2; Moškanjci Gorišnica 7/5.

Izključitve: Velika Nedelja 6; Moškanjci Gorišnica 16 minut.

Igralec tekme: Filip Ranfl (Moškanjci Gorišnica).

 

V Ormožu je 2. DRL bil odigran sosedski derbi med Veliko Nedeljo in Moškanjci Gorišnico. To je bil derbi dveh neporaženih ekip, saj so pred tekmo domačini zabeležili štiri, gostje pa tri zaporedne zmage. Velika Nedelja je zamudila dve priložnosti za zmago. Najprej v 1. polčasu, ko je vodila z 8 : 4 in imela kar nekaj priložnosti za pet zadetkov prednosti. Nato v 2. polčasu, ko je ponovno vodila za štiri (18 : 14) in znova imela lepe priložnosti za +5. Obakrat je Zelene s svojimi obrambami zaustavil vratar Filip Ranfl, ki je branil mogoče in nemogoče. Borbeni gostje so v 33. minuti ostali brez pordečelega Nejca Šandorja, ki je do izključitve domačinom nasul kar devet zadetkov. Izključitev Šandorja je popolnoma spremenila potek tekme. Rokometaši Velike Nedelje so se prehitro sprijaznili z zmago, na drugi strani je gostujoča ekipa grizla do onemoglosti. V zaključku dramatične tekme je znova zablestel vratar Moškanjcev Gorišnice Ranfl, kateri je od 50. do 60. minute zbral šest obramb in odločil zmagovalca. Na Hardeku so se gostje veselili zmage s končnim rezultatom 25 : 23. Z zmago v Ormožu so vodstvo na lestvici prevzeli rokometaši Moškanjcev Gorišnice, s prvim porazom v letošnji sezoni je Velika Nedelja zdrsnila na 2. mesto. Naslednja tekma za Veliko Nedeljo je na sporedu v soboto 22. maja v Radencih pri ekipi Arcont Radgone.

 

IZJAVI:

Enej Kovačec (Velika Nedelja):« Seveda je razočaranje po takem porazu veliko. Imeli smo kar nekaj priložnosti, da odločimo zmagovalca že v 1. in nato še na začetku 2. polčasa. Od 35. minute naprej kot da nas ni bilo na igrišču. V obrambi smo bili premalo agresivni, v napadu pa zapravljali čiste priložnosti po tekočem traku. V zaključku izenačene tekme se nam je poznalo pomanjkanje izkušenj. To je za nas dobra šola in vem, da bomo do potankosti ta poraz analizirali in iz tega poraza potegnili čim več. Vsaki uspešni seriji pride enkrat konec, poraz pa prinaša priložnost za novo serijo zmag. Verjamem v svoje soigralce in strokovni štab, da bomo iz te godlje prišli le še močnejši«.

Uroš Krstič (trener Velika Nedelja): »Čestitke ekipi Moškanjcev Gorišnice na zasluženi zmagi. To so si zaslužili po zaslugi velike borbenosti in na račun odličnih obramb vratarja Ranfla. To je vratar, ki po svoji kvaliteti ne spada v 2. DRL ali 1. B ligo, ampak kar v najvišji razred slovenskega rokometa. Zapravili smo čez celotno tekmo preko 25 metov iz lepih priložnosti in če se ti to zgodi, ti ne preostane nič drugega kot športno čestitati nasprotniku. Zveni čudno, ampak včasih je poraz tudi dobrodošel, predvsem za mlado ekipo kot je naša. Ta poraz nam vsem motivacija za naprej. Glede na kvaliteto in marljivost fantov na treningu bodo stvari v prihodnosti zagotovo prišle na svoje mesto. Časa za razmišljanje o porazu ni, saj je pred nami teden težkih tekem. V nedeljo (Loka) in v sredo (Celje) v 1. mladinski ligi igramo za najvišja mesta v državi, v soboto pa odhajamo na težko gostovanje v 2. DRL v Radence«.

 

Copyright © 2021 RK Velika Nedelja | Izdelava Studio Alfa.