ČlaniTekmeKončno…

7. junija, 2021

ROKOMET, 2. DRL, 8. krog:

 

VELIKA NEDELJA – AJDOVŠČINA 27 : 17 (16 : 6)

 

Velika Nedelja: Firšt Šeruga (13 obramb); Zorec 1, Kosi, Borko 3, Munda 4, Lorenčič 1, Kovačec 1, Bombek 1, Voljć 4, Toplak 1, Torič 1 (1), Sovič, Lukman 8 (2), Cvetko, Fergola 2. Trenerja: Uroš Krstič in Davorin Kovačec

Sedemmetrovke: Velika Nedelja 3/3; Ajdovščina 3/3.

Izključitve: Velika Nedelja 10; Ajdovščina 10 minut.

Rdeči karton: Fergola (23.).

Tekma pri Veliki Nedelji je bila zelo pomembna za obe ekipi, ki si želita napredovanja v 1. B ligo. Gostje so pred tekmo za drugouvrščeno Veliko Nedeljo zaostajali le za točko in so na tekmo prispeli zelo samozavestni in v veliki želji po zmagi. Celo okrepili so se s tujcem na desnem krilu, Lukom Milutinovićem, ki je prispel iz Bačke Palanke in proti Veliki Nedelji odigral svojo drugo tekmo. Za razliko od minulih tekem smo videli pravi obraz gostiteljev, ki so odigrali svojo najboljšo tekmo sezone. Pomembno vlogo je pri tem odigral povratnik na rokometna igrišča izkušeni Domen Lorenčič, ki je odigral šele svojo prvo tekmo v tem prvenstvu. Obramba Velike Nedelje je bila od samega začetka zelo čvrsta in je gostom dovoljevala le redke zaključne strele na gol. V napadu je ekipa končno odigrala strpno in natančno ter si privoščila le redke napake. Prednost v prid Zelenih je naraščala iz minute v minuto in do odmora so si gostitelji priigrali kar deset zadetkov prednosti. V 2. polčasu je Velika Nedelja ob obrambah golmana Žana Firšta Šeruge brez večjih težav ohranjala visoko prednost, ob tem so prav vsi igralci s klopi dobili precej visoko minutažo. Zdaj rokometaše Velike Nedelje v soboto 12. junija ob 19.00 uri čaka domača tekma proti Cerkljam Radovljici. Zmaga na stežaj odpira pot k 1. B ligi, poraz pa jih zapira. Pri Veliki Nedelji glede na zadnjo predstavo verjamejo, da je forma ponovno v  vzponu in da bo ekipa do konca prvenstva odigrala kot zna.

 

IZJAVI:

Brane Krauthaker (Ajdovščina):” Najprej bi čestital mladi ekipi Velike Nedelje, ki nas je popolnoma razorožila in nadigrala. Spremljajoč njihove zadnje tekme smo bili prepričani, da jih lahko premagamo tudi na domačem terenu. Priznam, da smo se nadejali zmage, a danes mislim, da nobena ekipa v 2. DRL ne bi imela možnosti za uspeh pri Veliki Nedelji. Če bodo fantje nadaljevali s takimi igrami v zaključku sezone potem ni bojazni za uvrstitev v 1. B ligo. Mi imamo sedaj le še minimalne možnosti za napredovanje, vendar z zmago proti Gorišnici in če se nam poklopijo še ostali rezultati bi lahko presenetili iz ozadja.”

Luka Voljč (Velika Nedelja):” Seveda je poraz v Radovljici pustil določene posledice in načel samozavest. Proti Ajdovščini si nismo smeli privoščiti spodrsljaja, štela je le zmaga. Seveda je to lahko reči, a bistveno težje, ko gre za tako mlado ekipo to narediti. Odigrali smo odličen 1. polčas, ki nam mora biti vzorec za naslednjo tekmo proti Radovljici. Kot igralec sem prav užival v takšni igri, ki je tako v napadu kot v obrambi imela glavo in rep. Čestitke soigralcem na predstavi in verjamem, da nas zdaj ta zmaga ne bo uspavala, ampak nam dala še dodatnega zagona na zadnjih treh tekmah.”

Copyright © 2021 RK Velika Nedelja | Izdelava Studio Alfa.