ČlaniSplošnoTekmeMoškanjci Gorišnica prvak, Velika Nedelja znova v igri

18. junija, 2021

ROKOMET, 2. DRL, 2. krog končnice:

 

MOŠKANJCI GORIŠNICA – V. NEDELJA 20 : 24 (10 : 13)

  1. Gorišnica: Žuran (3 obrambe), Ranfl (5 obramb); Tement, Šandor 5, Bedrač 2, M. Geč, Ozmec 7, Belšak, N. Geč, Kolarič, Sok 3, T. Bedrač 2, Leben 1. Trener: Siniša Radujković
  2. Nedelja: Firšt Šeruga (2 obrambi), D. Kovačec (6 obramb); Zorec 4, Kosi, Borko 1, Munda, Lorenčič 3, E. Kovačec 2, Bombek 1, Voljč 4, Toplak, Sovič 2, Lukman 3, Cvetko, Fergola. Trener: Uroš Krstič

Sedemmetrovke: M. Gorišnica -.; Velika Nedelja 1/0.

Izključitve: M. Gorišnica 8; Velika Nedelja 12 minut.

Igralec tekme: Davorin Kovačec (Velika Nedelja).

Sosedski derbi je v športno dvorano v Gorišnici privabil lepo število gledalcev, ki so lahko uživali v zanimivi rokometni predstavi. Domačini so pred tekmo že postali prvaki 2. DRL, na drugi strani je Velika Nedelja na derbi prispela v želji po zmagi, ki bi jim zagotavljala še vsaj minimalne možnosti za drugo mesto. Seveda ob spodrsljaju Cerkelj Radovljice proti Ajdovščini. Gostitelji, ki so Zelene šokirali v Ormožu, niso vodili niti enkrat na tekmi. Takoj so povedli gostje za dva zadetka (1 : 3, 2 : 4), ki pa v obrambi niso našli rešitev za strele gostov iz razdalje, kjer sta zadevala Žan Ozmec in Nejc Šandor (najboljši igralec 2. DRL). Da gostje niso že na začetku ušli na prednost treh štirih zadetkov je poskrbel vratar Filip Ranfl z nekaj odličnimi obrambami. Od 20. do 30. minute so odlično v obrambi zaigrali Nedeljčani, ki so prejeli le en zadetek. V golu je v zaključku tekme blestel veteran Davorin Kovačec, ki je bil eden glavnih krivcev, da je Velika nedelja odšla na odmor s tremi goli prednosti. Na začetku 2. polčasa so varovanci trenerja Siniše Radujkovića preslabo izkoristili zmedo v ekipi Velike Nedelje in zamudili priložnost za izenačenje. Gostje so znova zadihali in v 50. minuti zadeli za +5 (15 : 20). Ob tem so imeli tri odprte mete za povišanje prednosti, vendar je Sandi Žuran z odličnimi obrambami preprečil, da bi tekma že bila odločena. S serijo 3 : 0 se je ekipa Moškanjcev Gorišnice v 57. minuti približala le na dva zadetka zaostanka (19 : 21) in zadišalo je po popolnemu preobratu. Zmagovalca je odločil Enej Kovačec z dvema fantastičnima zadetkoma iz razdalje. Po koncu tekme veselje domačih ob osvojitvi naslova prvakov 2. DRL in veselje tudi na strani Velike Nedelje ob zmagi ter ob novici, da je Ajdovščina presenetila Cerklje Radovljico. Tako zdaj Moškanjci Gorišnica ostaja edini potnik v 1. B ligo. Zadnji dve tekmi Cerklje Radovljica – Moškanjci Gorišnica in Ajdovščina – Velika Nedelja bosta dali odgovor o drugem potniku ligo višje.


IZJAVI:

Siniša Radujković (trener M. Gorišnica):” Čestitke Veliki Nedelji za zmago in čestitke mojim fantom na odlični sezoni in uvrstitvi v 1. B ligo. Vesel sem, da so se v dvorano lahko vrnili gledalci, ki so videli lepo rokometno predstavo. Želeli smo dobiti še zadnjo domačo tekmo, vendar je tokrat nasprotnik odigral bistveno bolje kot na prvi tekmi v Ormožu. Ljubitelji rokometa so lahko na delu videli nekaj odličnih igralcev, ki bodo v prihodnosti zaznamovali rokomet v tem našem okolju. Tudi na zadnji tekmi proti Cerklje Radovljici si želimo zmagati.”

Uroš Krstič (trener Velika Nedelja):” Po bolečem domačem porazu proti Cerkljam Radovljici smo si zadali cilj, da pošteno in po svojih najboljših močeh odigramo zadnji dve tekmi. Ob vsem tem pa se ne oziramo na razplete drugih tekem. Za razliko od tekem, katere smo izgubili, smo tokrat v kriznih trenutkih odreagirali kot je treba. Priznati je treba, da je tudi končno športna sreča bila na naši strani. Imeli smo razpoloženega vratarja in devet različnih strelcev. Tekmo pa dobili po zaslugi solidne igre v obrambi. Še vedno pa se ekipi pozna, da igra v krču, saj dosegamo izrazito malo lahkih zadetkov iz protinapadov in pol protinapadov. Tu so še naše največje rezerve. V soboto si v Ajdovščini v prvi vrsti želimo dobre in uspešne predstave, ki bi nas obdržala v borbi po športnem čudežu.”

Copyright © 2021 RK Velika Nedelja | Izdelava Studio Alfa.